miercuri, 27 martie 2013

Bora Bora - Perla Oceanului Pacific

borabora_1-360502.jpeg
     Insula Bora Bora este probabil cea mai faimoasa insula din lume. Legende, misterele şi romantismul asociate cu cuvintele "Bora Bora", aduc o prezenţă aproape mistică a insulei. Bora Bora este cu adevărat una dintre cele mai romantice insule din lume. Pentru cei care cauta un paradis exotic pentru luna de miere, să se bucure de o vacanţă de basm, insula Bora Bora este locatia care nu are comparatie nicaieri in lume.
Insula este situata aproximativ la 230 km nord-vest de Papeete si este inconjurat de o bariera de recif si de o laguna.Bora bora este o insula vulcanica, are o lățime de 4 km si o lungime de 6,5 km. În centrul insulei se află rămăşiţele vulcanului stins, în creştere cu două vârfuri, Muntele Pahia şi Muntele Otemanu îmbrăcate într-o bogată vegetație tropicală.
     Bora Bora este o destinaţie turistică internaţională majoră, renumit pentru staţiunile de lux. Insula este dotata cu un aeroport destul de mic care este situat pe Motu Mete în nord. Productia insulei este limitată la ceea ce se poate obţine din mare şi de la copacii de nucă de cocos care se afla din belşug. Conform unui recensământ efectuat în 2008, populaţia permanentă din Bora Bora este de 8880.
     Daca alegeti o destinatie ca Bora Bora este bine de stiut ca pe insula gasiti o paleta variata de cazare disponibile de la case de oaspeţi la hoteluri şi staţiuni. Cele mai multe dintre hotelurile din Bora Bora se află pe insula principala, dar cele mai multe statiuni din Bora Bora sunt pe insulele numite Motu şi aceste insule sunt toate in jurul insulei principale pe recif.




     Astăzi, insula este aproape în întregime dependentă de turism. De-a lungul ultimilor ani mai multe staţiuni au fost construite pe Motu din jurul lagunei. In urma cu 30 de ani, hotelul Bora Bora a construit primulul bungalou pe picioroange peste lagună. Astăzi bungalourile sunt o caracteristică standard pentru cele mai multe statiuni Bora Bora. O alternativa de cazare pe insula, pe langa bungalouri sunt campingurile si pensiunile familiare care sunt considerabil mai mic dar privelistea uimitoare este aceeasi. Snorkelingul şi scufundarile în jurul lagunei de pana la 35m pentru observarea formelor fascinante ale bariereide corali din Bora Bora, sunt cele mai populare activităţi. 
     Deşi franceza şi tahitiana sunt principalele limbi vorbite de locuitori, persoanele care sunt in contact cu turistii vorbesc in general cateva cuvinte în engleza cu acestia. Cei mai mulţi vizitatori la Bora Bora sunt american, japonez si european. Transportul public de pe insula este inexistent. Masinile inchiriate şi bicicletele sunt metodele de transport recomandate. Există, de asemenea, mici automobile comice care se pot inchiria în Vaitape.      Ceva remarcabil de ştiut cu privire la Bora Bora este că, după bombardamentele de la Pearl Harbor, Statele Unite ale Americii au ales Bora Bora ca o bază de aprovizionare armata din Pacificul de Sud şi un depozit de ulei unde au fost construita o protectie defensiva, o baza de avione, un aerodrom. Şapte tunuri enorme navale au fost plasate in locuri tactice pe insula pentru a se apăra împotriva unui posibil atac armat.


     Desi Bora Bora este cea mai ravnita destinatie pentru luna de miere, si o vacanta in familie se va
transforma intr-o experienta unica. De-a lungul tarmului insulei principale, dar si pe unele dintre insulitele (motu) inconjuratoare sunt situate numeroase hoteluri, in special de 4 sau 5 stele, constituite din bungalow-uri - mici casute amplasate pe plaja sau suspendate deasupra apei.
     Printre cele mai luxoase si mai apreciate se numara: Le Meridien (ce adaposteste si o rezervatie ce protejeaza broastele testoase), St Regis (unde Nicole Kidman a ales sa isi petreaca luna de miere), Intercontinental, Sofitel Marara, Pearl Beach Resort sau Bora-Bora Lagoon & SPA.
     Pentru cei al caror buget nu le permite o sedere la unul din hotelurile de mai sus, Bora Bora are si variante mai ieftine, cum ar fi un camping amenajat, precum si numeroase pensiuni de "familie", in acelasi peisaj paradisiatic.





Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu