luni, 29 aprilie 2013

Coasta de Azur



Coasta de Azur (sau Riviera FrancezăCôte d'Azur) este regiunea de coastă a Frantei la Marea Tireniana. Una dintre cele mai cunoscute zone de litoral din lume, Coasta de Azur, se continuă în est cu Riviera Italiana prin Monaco.
Coasta de Azur se întinde pe teritoriul departamentelor mediteraneene Alpes-Maritimes și Var, în apropierea departamentelor Alpes-de-Haute-Provence, Bouches-du-Rhone și Vaucluse. Este unul din cele mai exotice și mai căutate locuri.

Coasta de Azur se intinde pe 193 km de-a lungul tarmului francez la Marea Mediterana. Cele mai cunoscute statiuni sunt MentonNisaAntibesCannes si Saint-Tropez. Desi nu face parte din Franta, puteti avea ca bonus si Principalitatea Monaco.

Coasta de Azur a fost o sursa de inspiratie pentru multi artisti faimosi precum Picasso si multe dintre lucrarile acestora se afla in muzeele si galeriile de aici. 


La vest de Cannes sunt plaje acoperite de nisip, iar la est sunt tarmuri stancoase spectaculoase. In nord se Alpii, iar la Nisa, poalele acestora ajung pana in mare. Muntii protejeaza coasta de vanturile reci, vavorizand dezvoltarea palmierilor si a citricelor. 


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu